Verhaal van

Gemeente Reimerswaal

PSA-onderzoek voor Gemeente Reimerswaal

Veel werknemers werken tegenwoordig onder hoge druk. Dit heeft effect op hun mentale functioneren en algehele welzijn. Gemeente Reimerswaal wilde dit graag in een zo vroeg mogelijk stadium herkennen en waar nodig verhelpen. Door middel van ons uitgebreide PSA-onderzoek hebben we inzicht gekregen in de psychosociale arbeidsbelasting binnen de organisatie.

Als de arbeidsbelasting te groot is, kunnen werknemers overspannen raken en uitvallen met een burn-out. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Door hiermee aan de slag te gaan, kun je een werkplek creëren waar iedereen zich prettig voelt. Dat levert veel voordelen op. De productiviteit gaat omhoog en de verzuimkosten gaan omlaag. Maar hoe krijg je inzicht in de status van de psychosociale arbeidsbelasting?

100% deelnamepercentage!

Het PSA-onderzoek brengt minder zichtbare risico’s in beeld, zoals langdurig zitten, beeldschermwerk, een hoge werkdruk of ongewenst gedrag. Wij doen dit door middel van een uitgebreide vragenlijst op een beveiligd online platform. De resultaten uit het onderzoek geven inzicht om effectieve maatregelen te treffen. Bij Gemeente Reimerswaal heeft iedereen deelgenomen aan het onderzoek. Geweldig nieuws! Op deze manier kregen we het beste inzicht in de huidige stand van zaken omtrent psychosociale arbeidsbelasting.

 

'Als wij de 100% deelnamepercentage halen dan trakteren wij jullie op heerlijke taartjes!'

Een maatwerk aanpak! Uitgebreide presentatie aan leidinggevende en medewerkers.

De resultaten uit het PSA-onderzoek hebben wij geanalyseerd en verwerkt in een overzichtelijk document. Vervolgens hebben we apart met alle teammanagers naar de resultaten van hun respectievelijke afdelingen gekeken.

En om de betrokkenheid te vergroten, hebben we alle resultaten tijdens de donderdagmiddagborrel aan alle medewerkers gepresenteerd.

Meer informatie over PSA onderzoek!

Trots op deze samenwerkingen

Een selectie van onze klanten.