Verhaal van

Omgevingsdienst Groningen

Omgaan met Agressie en Geweld

Agressie is, helaas, een steeds meer voorkomend verschijnsel in onze huidige samenleving. Medewerkers van jullie organisatie kunnen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden in aanraking komen met allerlei soorten van agressie of onacceptabel gedrag. De agressie kan zich uitten in verbaal, fysiek of non-verbaal gedrag. Het uiten in deze verschillende vormen kent verschillende achterliggende oorzaken. Een eerste instinctieve reactie bestaat uit vluchten, vechten of bevriezen. Een logische, maar een niet altijd veiligheidsbevorderende reactie.

Omgevingsdienst Groningen vond het belangrijk om hun medewerkers handvatten te geven hoe ze om moeten gaan met deze lastige situaties. Hier hebben wij de training ‘Omgaan met agressie en geweld’ voor. De organisatie Omgevingsdienst Groningen had te maken met een nieuwe instroom van nieuwe medewerkers welke niet eerder een agressie training hadden gevolgd. Voor deze groep hebben wij een praktijktraining georganiseerd, waarin we herkenbare situaties, uit de dagelijkse praktijk, hebben gesimuleerd. Een training acteur laat het de medewerkers op een gepaste manier ervaren in samenwerking met de trainer. Zo krijgen de medewerkers inzicht in de vragen: Welk gedrag roept iets op bij mij? En hoe moet je hiermee omgaan?

“Inzicht in mijn eigen spanning, dat zorgde voor echte eyeopeners!”

Logo Omgevingsdienst Groningen - BOL training en advies

Op maat gemaakte E-learning!

Om de medewerkers van Omgevingsdienst Groningen zo goed mogelijk voor te bereiden voor de training, hebben zij voorafgaand aan de training een door ons op maat gemaakte E-learning gevolgd. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij al theoretische kennis van het onderwerp agressie en geweld hebben vernomen. Deze aanpak zorgde voor een efficiëntere informatiedeling, waardoor er tijdens de trainingsdagen vol op aandacht was voor de praktijk!

Wil jij jouw medewerkers ook eyeopeners geven?

Bekijk onze innovatieve trainingen

Trots op deze samenwerkingen

Een selectie van onze klanten.