Kennis van

Vitale medewerkers

Vitale medewerkers, wat levert het op?

Vitaliteit is hot topic. Naast dat organisaties door de vergrijzing hun medewerkers duurzaam inzetbaar houden, levert aandacht geven aan vitaliteit organisaties nóg meer op. Door de krapte op de arbeidsmarkt wil je je huidige personeel blijven binden en boeien. Dat kan door inzicht te krijgen in de energievreters en energiegevers van jullie medewerkers. Van inzicht, naar impact!

Een vitale medewerker gaat gemotiveerd naar het werk en zal minder vaak ziek zijn. Vaak ontbreekt het organisaties echter aan inzicht in de vitaliteit van haar medewerkers. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit inzicht te vergaren.

 

Inzicht op organisatieniveau

Met behulp van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) krijg je veel inzicht in alle werk gerelateerde risico’s. Daarbij worden ook de risico’s die invloed hebben op de vitaliteit van de medewerkers, zoals werkdruk, geïnventariseerd. Ook Medewerkers Tevredenheid Onderzoek (MTO) vergaart belangrijke data vanuit de medewerkers. Met een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) breng je in kaart hoe gezond en vitaal de organisatie is. Een vitale werkvloer is de ideale basis van succes!

Ieder mens is uniek en heeft andere behoeftes. Dit geldt ook voor afdelingen en functieprofielen. Een kantoormedewerker heeft bijvoorbeeld meer baat bij een visustest. Een buitendienstmedewerker die geregeld met een bosmaaier werkt heeft meer baat bij een gehooronderzoek (OAE). Wij zetten daarom altijd in op een maatwerk aanpak!

Wat levert vitale medewerkers op? - BOL training en advies

Aantrekkelijke werkgever

Inzicht op organisatieniveau is van groot belang om medewerkers op een productieve manier te kunnen blijven inzetten. Met dit inzicht kun je als werkgever tevens beter anticiperen op het blijven binden van de medewerkers aan de organisatie. Het effect hiervan is dat de organisatie voor jullie medewerkers een aantrekkelijke werkgever blijft.

Veranderingen

Ook heeft vergrijzing in de samenleving een effect op de demografie van de Nederlandse beroepsbevolking. Als gevolg daarvan zal de gemiddelde leeftijd in veel organisaties stijgen. Tegelijkertijd ontstaat er door de groeiende economie schaarste op de arbeidsmarkt en worden door technologische ontwikkelingen en internationalisering andere vaardigheden van de medewerkers verlangd.

Wat levert het op?

Investeren in vitaliteit helpt om de effecten van deze ontwikkelingen te ondervangen en wordt hierdoor een steeds belangrijker thema. BOL training en advies heeft een unieke werkwijze om je te helpen bij het bepalen van een effectief en doelmatig vitaliteitsbeleid, waarbij ook jullie medewerkers van begin af aan betrokken worden. Dit zorgt voor voldoende draagvlak binnen de organisatie en het draagt er tevens aan bij dat er gericht geïntervenieerd kan worden. Zo borgen we samen de vitaliteit, voor meer continuïteit.

Kortom, jullie medewerkers krijgen alle aandacht! Dat is goed werkgeverschap. Extra belangrijk in deze tijd!

Bekijk ons vitaliteitsaanbod!

Trots op deze samenwerkingen

Een selectie van onze klanten.