Verhaal van

WVS

VCA trainingen

Wij bieden onze trainingen óók aan voor alle mensen die kunnen werken maar daarbij wel ondersteuning nodig hebben. Daarom organiseren wij voor de WVS de VCA training speciaal voor deze doelgroep niet in 1 of 2 dagen maar in meerdere dagdelen. De stof word opgedeeld in behapbare stukken waardoor het voor deze doelgroep beter te begrijpen is.

Een VCA training heeft als doel veiligheidsbesef en bewustwording te creëren, door het leren herkennen van gevaren en risico’s.

 

 

Wat houdt een VCA basis of VOL training in?

Operationele medewerkers komen in aanmerking voor de training Basisveiligheid VCA. De training draait om gezondheid, veiligheid en welzijn. De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod: Arbowetgeving, gevaren en risico’s tijdens het werk, aansprakelijkheid werkgever en werknemer.

Als leidinggevende kom je in aanmerking voor VOL VCA. Leidinggevenden hebben een controlerende functie, waardoor zij een goed voorbeeld moeten zijn voor hun medewerkers. Daarom zijn zij ook verantwoordelijk voor het bepalen van een veilige werkwijze en de naleving van instructies. Dit vraagt analytische vaardigheden om risico-inschattingen te maken, zodat je preventief kan handelen binnen je werkveld. Na de training wordt het VCA examen afgenomen. Examen succesvol afgerond? Dan is je diploma 10 jaar geldig.

Een VCA training aanvragen!

Trots op deze samenwerkingen

Een selectie van onze klanten.