Vitaal werken

Vitaliteit op de werkvloer

Vitaal werken is de basis voor zakelijk én menselijk succes. Want vitale medewerkers zorgen voor een sterke organisatie. Een vitale medewerker is mentaal en fysiek gezond en gaat met plezier naar het werk. Hij of zij is betrokken en kan tegen een stootje.

Bij tegenslagen tonen vitale medewerkers hun weerbaarheid door zich flexibel op te stellen. Ze worden tijdens hun werk niet gehinderd door structurele stressgevoelens over hun werk of over privézaken. Want ook wat er thuis speelt, zoals zorgen over de financiën of het sociale leven, zijn van grote invloed op de vitaliteit en het werkplezier van mensen.

Maatwerk is voor iedereen!

Maar hoe krijg je als organisatie een goed beeld waar jullie medewerkers nou eigenlijk staan? De data die nodig is om gericht op vitaliteit in te kunnen zetten binnen de organisatie, is van groot belang. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit inzicht te vergaren. Een RI&E, MTO of een PMO helpen hierbij!

Ieder mens is uniek en heeft andere behoeftes. Dit geldt ook voor afdelingen en functieprofielen. Een kantoormedewerker heeft bijvoorbeeld meer baat bij een visustest. Een buitendienstmedewerker die geregeld met een bosmaaier werkt heeft meer baat bij een gehooronderzoek (OAE). Wij zetten daarom altijd in op een maatwerk aanpak!

Meer continuïteit door vitaliteit!

Vitaal werken staat binnen jullie organisatie hoog op de agenda. Maar hoe zorg je voor een integrale aanpak om al jullie vitaliteitsdoelen te behalen? En welk beleid ondersteunt erin om vitaliteit continu aandacht te geven en de bewustwording over dit onderwerp hoog te houden?

Wie zich gezond en energiek voelt, kan optimaal presteren en genieten van het leven. Naast een vitaliteitsscan of uitgebreide fysieke check, is een PMO een goede manier om inzicht te krijgen. Daarnaast draagt het bij om bewustwording te creëren en effectief aandacht te kunnen geven aan vitaliteit binnen jullie organisatie. Samen zullen we de resultaten vanuit de inzichten verbeteren voor meer impact op het gebied van vitaal werken!

Meer continuïteit door vitaliteit - Vitaal werken - BOL training en advies

Van Inzicht naar Impact!

Vitaliteit betekent voor iedere medewerker iets anders en verdient een individuele aanpak!

Wij hebben een unieke werkwijze om je inzicht te geven en te helpen bij het bepalen van een effectief en doelmatig vitaliteitsbeleid, waarbij ook je medewerkers van begin af aan betrokken worden. Dit zorgt voor voldoende draagvlak binnen de organisatie, wat de bewustwording en actiegerichtheid omtrent vitaliteit bij je medewerkers ten goede komt. Dit draagt tevens bij aan de verhoging van de impact, omdat er onderling meer over vitaliteit gesproken wordt en collega’s zich door elkaar gesterkt en uitgedaagd voelen.

Vitaliteitsaanbod

Zijn jullie medewerkers bewust bezig met het verbeteren van hun vitaliteit of kunnen ze wel een zetje in de rug gebruiken? Ons vitaliteitsaanbod geeft verschillende mogelijkheden om hieraan bij te dragen!

Preventief Medisch Onderzoek

Het Preventief Medisch Onderzoek brengt de gezondheid en vitaliteit van de medewerkers in kaart.

Werkplekonderzoek

Een goede werkplek voorkomt lichamelijke klachten. Wij adviseren medewerkers in de houding en instelling van de werkplek!

Leefstijl Coaching

Het inzetten van een leefstijlcoach of vitaliteitscoach helpt bij het opstellen, verbeteren en behalen van realistische doelen voor jullie medewerkers!

Trainingen en Workshops

Maatwerk (online) vitaliteitstrainingen staan in het teken van bewustwording. Met gerichte interventies wordt de beste versie van jezelf gerealiseerd!

De voordelen van een PMO onderzoek!

  • Informatie over je gezondheid en vitaliteit.
  • Een adviesgesprek met een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige.
  • Op basis van de uitslag krijg je concrete tips, adviezen en handvatten om je gezondheid, vitaliteit en leefstijl te kunnen verbeteren.

Aan de slag?

Wij sparren graag met je over de mogelijkheden voor jouw vitale organisatie. Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

0165 518070rick@boladvies.nl

Trots op deze samenwerkingen

Een selectie van onze klanten.