Verhaal van

Gemeente Halderberge

Effectief omgaan met Emotie en Agressie

In een werkomgeving, zoals die van de Gemeente Halderberge, komen medewerkers dagelijks in contact met verschillende situaties en personen. Soms kunnen deze interacties gepaard gaan met emoties en spanning, en in zeldzame gevallen zelfs met agressie. Het is van vitaal belang dat medewerkers zich hierop voorbereiden en beschikken over de juiste vaardigheden om dergelijke situaties effectief aan te pakken. Daarom heeft de Gemeente Halderberge recentelijk de training “Omgaan met Emotie en Agressie” aan haar medewerkers aangeboden.

Deze training biedt een uitgebreide kennisbasis en praktische vaardigheden om emoties en agressie te herkennen, te begrijpen en erop te reageren op een professionele en de-escalerende manier. Tijdens de training krijgen medewerkers inzicht in hun eigen reacties op spanning en leren ze hoe ze hun emoties onder controle kunnen houden in uitdagende situaties. Door te begrijpen hoe emoties werken en hoe ze invloed hebben op gedrag, kunnen medewerkers effectiever reageren en de situatie kalmeren.

Door het tonen van mededogen en het luisteren naar de behoeften van anderen, kunnen we conflicten de-escaleren en constructieve oplossingen vinden.

Medewerkers leren onder andere:

 • De-escalerend handelen:
  Medewerkers leren empathie te tonen, actief te luisteren en constructieve communicatie toe te passen om situaties te de-escaleren. Dit helpt conflicten te voorkomen of op te lossen voordat ze escaleren, wat resulteert in een veiligere en meer respectvolle werkomgeving.
 • Conflicthantering:
  Medewerkers leren effectieve strategieën om conflicten op een constructieve manier aan te pakken en op te lossen. Door te begrijpen hoe ze hun eigen belangen kunnen behartigen terwijl ze rekening houden met de behoeften van anderen, kunnen medewerkers conflicten op een professionele en respectvolle manier oplossen.
 • Grenzen stellen:
  Medewerkers leren hoe ze duidelijke en respectvolle grenzen kunnen stellen, wat hen helpt om hun eigen welzijn te beschermen en assertief op te treden in situaties waarin dat nodig is.

Omgaan met Emotie en Agressie

 • Verbeterde interpersoonlijke vaardigheden
 • Stressvermindering
 • Conflictpreventie en -oplossing
 • Verhoogde productiviteit
 • Klanttevredenheid

Aan de slag?

Wij sparren graag met je over de mogelijkheden voor jouw vitale organisatie. Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

0165 518070pieter@boladvies.nl

Trots op deze samenwerkingen

Een selectie van onze klanten.