Open inschrijving

Open inschrijving: Preventiemedewerker

19/06/2024

MS Teams

295,-

Een preventiemedewerker is een medewerker die belast is met het bevorderen van veiligheid en gezondheid op de werkplek. Het belang ervan kan niet worden onderschat. Als preventiemedewerker identificeer en beoordeel jij risico’s, zorg je dat de organisatie voldoet aan wet- en regelgeving en vergroot je het bewustzijn van veiligheid en gezondheid. Jij speelt ook een rol bij het onderzoeken van incidenten en het geven van advies aan belanghebbenden. Door jouw inzet draag je bij aan een veiligere werkomgeving en het welzijn van de werknemers.

Het volgen van de training Preventiemedewerker is essentieel omdat het je de kennis en vaardigheden biedt om de veiligheid en gezondheid op de werkplek te bevorderen. Je leert risico’s identificeren, wet- en regelgeving begrijpen, bewustwording creëren, incidenten onderzoeken en samenwerken met belanghebbenden. Door deze training te volgen, kun je effectief bijdragen aan een veilige werkomgeving en het welzijn van medewerkers verbeteren.

Aanpak van de training Preventiemedewerker

Deze praktijkgerichte training combineert kennis en vaardigheden op een effectieve manier. We zullen de theoretische concepten bespreken aan de hand van praktijkvoorbeelden. Door interactief bezig te zijn, zullen we de vertaalslag maken naar jouw specifieke werkomgeving en zul je oefenen met praktijksituaties. Je ontvangt gerichte feedback en praktische aanwijzingen die direct aansluiten bij de uitdagingen die je in de praktijk tegenkomt. Op die manier kun je de verworven kennis en vaardigheden direct de volgende dag succesvol toepassen in je eigen situatie.

Onze ervaren trainer werkt dagelijks met preventiemedewerkers in verschillende organisaties en sectoren. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat de training nauw aansluit bij jouw dagelijkse praktijk.

Wat leer je?

  • Je leert over de relevante wetten en voorschriften met betrekking tot gezondheid en veiligheid op het werk.
  • Je leert hoe je risico’s op de werkplek kunt identificeren, beoordelen en prioriteren.
  • Je krijgt inzicht in verschillende soorten maatregelen om de risico’s op de werkplek te verminderen.
  • Je leert effectief communiceren met collega’s en belanghebbenden over gezondheid en veiligheid op het werk.
  • Je leert hoe je medewerkers kunt opleiden en instrueren over risico’s en veiligheidsmaatregelen.
  • Je krijgt een introductie in het opzetten en onderhouden van een effectief arbo-managementprogramma.
Klantervaring

De training "Preventiemedewerker" heeft me meer inzicht gegeven in het belang van Veilig en Gezond werken binnen de organisatie

Maatwerk staat centraal.

Organisatie

Gemeente Landsmeer

Soort training

Preventiemedewerker

Meer informatie nodig?

Wij sparren graag met je over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

0165 518070pieter@boladvies.nl

Trots op deze samenwerkingen

Een selectie van onze klanten.