Verhaal van

Gemeente Edam-Volendam

Training assertief en effectief communiceren!

Bij de gemeente Edam-Volendam zijn er regelmatig situaties waarin ambtenaren moeten optreden tegen overlast en wangedrag. Dit kan gepaard gaan met spanningen en emoties, wat de communicatie bemoeilijkt. Om hier beter mee om te gaan heeft BOL training en advies een training assertief en effectief communiceren verzorgd voor een aantal medewerkers van de gemeente.

De training

In de training hebben de medewerkers geleerd hoe ze hun communicatieve vaardigheden kunnen verbeteren en hoe ze assertiever kunnen optreden in situaties waarin dit nodig is. Er is aandacht besteed aan het herkennen van eigen emoties en die van anderen, en hoe deze emoties de communicatie kunnen beïnvloeden. Daarnaast hebben de deelnemers geleerd om feedback te geven en te ontvangen op een constructieve manier.

De training bestond uit verschillende onderdelen, zoals rollenspellen en praktijkvoorbeelden. Hierbij was er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en feedback.

Krachtig communiceren: hoe onze training gemeente Edam-Volendam versterkte!

Het resultaat

Na afloop van de training waren de medewerkers van de gemeente Edam-Volendam erg positief. Ze gaven aan veel geleerd te hebben en beter voorbereid te zijn op lastige situaties. Ook vonden ze de trainers erg deskundig en prettig in de omgang. Een geslaagde training dus!

Bij BOL training en advies bieden we verschillende trainingen aan op het gebied van communicatie en gedrag. Of het nu gaat om assertief communiceren, omgaan met agressie of feedback geven, onze trainers hebben de kennis en ervaring om uw medewerkers op een professionele en effectieve manier te trainen.

 

Meer over omgaan met emotie en agressie!

Trots op deze samenwerkingen

Een selectie van onze klanten.